Slab Help

Tutorials on Sketchup and PlusSpec

Moderator: Daniel

Slab Help

Postby SandersOnSite » Thu Nov 19, 2020 1:44 pm

I posted this in the newbie section but I havent had a response and I really need to get it fixed. Im a uni student and its for an assignment that is due in a few days.
Sooo.....
What did I do to my model that makes the slab no longer be recongised as a slab.

What I mean is - I have a room that is supposed to be a ramp going down to the basement car park so I want to make a void in my slab. I have watched the tutorials and it just says "right click on the slab -> choose slab -> choose void tools" type of thing

but when I do that it doesnt give me those options

For example if I click on a wall and do that - I get the wall options
Wall.png
Wall.png (24.07 KiB) Viewed 76 times


but if I click on the slab I dont get it
Slab.png
Slab.png (151.68 KiB) Viewed 76 times


I was going to upload my model but its too big so it wouldnt let me do it.

This frustrating the hell out of me because I only need to make 1 void and 1 recess (for the liftwell) but I cant do either because my slab is no longer a slab.

Any advice on what I did and also how I can tell plusspec that its still a slab would be greatly appreciated.

Jay
SandersOnSite
SandersOnSite
 
Posts: 2
Joined: Tue Nov 17, 2020 2:24 pm

Re: Slab Help

Postby Emily » Thu Nov 19, 2020 4:52 pm

Hey Jay,

If you just check your first post I have responded

Emily
User avatar
Emily
PlusSpec Developer
 
Posts: 12
Joined: Sat Jul 12, 2014 8:27 pm


Return to Tutorials

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest