Sloped Concrete Slab

General Questions about software and how to's post here

Moderator: Daniel

Sloped Concrete Slab

Postby JBMI » Wed May 04, 2016 10:26 am

What is the most efficient way to provide slope to a concrete slab generated from the slab tool. Slope only needs to be one way.
JBMI
 
Posts: 10
Joined: Fri Apr 15, 2016 1:22 pm

Re: Sloped Concrete Slab

Postby Dean » Mon May 09, 2016 11:01 am

Hi JBMI,

I have created a few step procedure with pictures on how to do this.

1. Draw a rectangle the size of your slab.
1.jpg
1.jpg (45.68 KiB) Viewed 3421 times


2. Rotate the slab to the slope you are after
2.jpg
2.jpg (41.71 KiB) Viewed 3421 times


3. Now select the face of the rectangle (so that blue dots will appear)
3.jpg
3.jpg (76.75 KiB) Viewed 3421 times


4. Go to 'Floor Tools' - 'Slab Tool'
4.jpg
4.jpg (62.34 KiB) Viewed 3421 times


5. Enter all of the correct information and click submit.
5.jpg
5.jpg (53.21 KiB) Viewed 3421 times


Kind Regards
Dean
User avatar
Dean
PlusSpec Developer
 
Posts: 447
Joined: Tue Mar 18, 2014 8:25 am

Re: Sloped Concrete Slab

Postby JBMI » Fri May 13, 2016 6:57 am

Thanks Dean, this is very helpful and not sure why I didn't think of it! I had it in my mind that the bottom would be flat and the top sloped. Could the slab tool be used with the sandbox tool as well?
JBMI
 
Posts: 10
Joined: Fri Apr 15, 2016 1:22 pm

Re: Sloped Concrete Slab

Postby Dean » Fri May 13, 2016 9:40 am

Hi,

Glad that I was able to help.

Yes you will be glad to know that it does work with sandbox. It may not come 100% correct on the bottom of the slab but the top is normally correct. It will also be correct for estimation.

Kind Regards
Dean
User avatar
Dean
PlusSpec Developer
 
Posts: 447
Joined: Tue Mar 18, 2014 8:25 am


Return to General Help With PlusSpec

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests