roof question

General Questions about software and how to's post here

Moderator: Daniel

roof question

Postby SamLanglar » Mon Nov 23, 2015 9:23 am

Hi Dean
OK, how do I do this one?
I have 2 roofs that I want to combine to one.
first I start with 2 surfaces, pick both and say create roof
roof1.JPG
roof1.JPG (9.97 KiB) Viewed 2162 times

roof2.JPG
roof2.JPG (10.47 KiB) Viewed 2162 times

then I went to edit roof and picked the hip that (bottom right) and tried to make a gable but only the bit over the porch gabled, the rest stayed as a hip
I have then tried to move the ridge line over but it changes the roof pitch
roof4.JPG
roof4.JPG (10.14 KiB) Viewed 2162 times

Im lost, what do I do please
Cheers Sam
(Windows 8.1/ Sketchup Pro2015/ PlusSPec v16.3.7)
SamLanglar
 
Posts: 52
Joined: Fri May 01, 2015 9:47 am
Location: Central Coast NSW

Re: roof question

Postby Dean » Tue Dec 08, 2015 11:24 am

Hi Sam,

The first way that you are doing this is correct but the problem could be in the shape of the roof or the heights between. The best way for me to help you is for you to send me the model.

I have a few ideas on how to get this to work but I will really need to test on the model. If you could email me the model I will help you out.

Kind Regards
Dean
User avatar
Dean
PlusSpec Developer
 
Posts: 447
Joined: Tue Mar 18, 2014 8:25 am


Return to General Help With PlusSpec

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest