Error Appearing When Adding Gable To Hip Roof

Post any found bugs here.

Moderator: Daniel

Error Appearing When Adding Gable To Hip Roof

Postby Grant » Thu Jun 02, 2016 10:36 am

Hi Guys,

If anyone is having an issue when drawing a roof and cannot make a gable or something weird is happening, make sure the face you're generating the roof from is not out of square. The following image shows an example of this. The reason the roof reacts like this is when the user was drawing they didn't use the SHIFT key when lining up walls and/or edges (the highlighted edges in the image show this). The roof will show correctly as a hip roof but an error will when trying to create a gable.
Attachments
Error Creating A Gable.jpg
Error Creating A Gable.jpg (14.79 KiB) Viewed 2211 times
Kind Regards,
Grant
User avatar
Grant
Site Admin
 
Posts: 329
Joined: Thu Aug 08, 2013 1:50 pm

Re: Error Appearing When Adding Gable To Hip Roof

Postby Drew » Thu Jun 02, 2016 10:56 am

We recommend that everyone takes a look at the following video tutorial about drawing walls: https://www.youtube.com/watch?v=1lBO7Xj ... Ij-IG3rV0L

Understanding the axis (and drawing on axis) is super important if you want to get good, fast.
Drew
 
Posts: 126
Joined: Mon Jan 12, 2015 2:43 pm


Return to Bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests