Page 1 of 1

Section Hatching in 2019

PostPosted: Thu Mar 07, 2019 5:30 am
by Dawson
it seems like there is something going on with the section hatching. I haven't done a lot of exploring yet, but when I try to place a hatching it makes one big blank field that blocks out everything. Has anyone encountered this yet?

Thanks,

Dawson

Re: Section Hatching in 2019

PostPosted: Thu Mar 07, 2019 4:54 pm
by Andrew
Section cut face filled textured sections in Sketchup.png
Screen shot of PlusSpec section cut faces in Sketchup
Section cut face filled textured sections in Sketchup.png (433.7 KiB) Viewed 3562 times
Hello Dawson, I just came across this today myself, I have brought it to the attention of the dev team. Thanks for pointing this out, it appears to be a Sketchup 19 compatibility issue as I just tried running a live section in Sketchup 18 and it works fine.
Hey Dawson, I hope you are using the PlusSpec 19 version, it is 10 times faster. If not, you can get it at the sign-in page, here is the link https://buy.plusspec.com/users/sign_in

Re: Section Hatching in 2019

PostPosted: Sat Sep 21, 2019 6:35 am
by Dawson
Hi there, wondering of there is any word on that hatching tool? I am using version 19.1. I have starting doing my hatching by hand or in Layout which is fine, but Plus spec should be doing it...

Thanks!

Re: Section Hatching in 2019

PostPosted: Wed Dec 04, 2019 4:11 pm
by Grant
Hi Dawson,

We are currently making changes in and around the Section Hatching Tool which will be in one of the coming releases. I believe these changes will improve your experience with section hatching & Layout.

Re: Section Hatching in 2019

PostPosted: Wed Feb 19, 2020 2:35 am
by Dawson
HI there,

Just updating to say that I'm still having the section issue. Doing a front section in this case, it just makes a big solid plane that doesn't include the section of the object(s). It doesn't seem to be an issue from every perspective. I'll see if I can narrow it down...

Thanks,

Dawson

Re: Section Hatching in 2019

PostPosted: Fri Mar 27, 2020 2:23 pm
by PaulA
I'm also having problems with Section hatching. Seem to constantly get a large grey face appearing within the section plane once I hit "Create section hatching". I end up deleting this face as it obscures the whole model.